<<< Tilbake til forsiden

Originale VAG Delenummer
Audi, Seat, Skoda, Volkswagen


Delenummeret består av 4 karaktergrupper, hvor hver karaktergruppe forteller hvilken del dette er.
Først åssen bil dette er til, så hvor på bilen delen hører hjemme, så hvilket delenummer denne spesifikke delen har, og til sist hvilken modifikasjon/versjon av delen dette er.

Første karaktergruppe (8LO i eksempelet) - hvilken modell / motortype delen tilhører:  Dette MÅ ALLTID stemme overens
Brukes på 2 forskjellige måter:
Hvilken modell delen tilhører (100% korrekt er hvilken modell delen først ble utgitt på). De to første karakterene 8L er da modellen (vag sin internkode på modellen).
Siste karakter kan angi om delen er til en spesifikk karosserivariant eller ikke. 0 = ikke, og for eksempel 9 brukes på stasjonsvogn
Hvilken motortype/motorfamilie delen tilhører. Da er det alltid tre tall, aldri bokstaver i betegnelsen. f.eks: 037, 058, 074, 028 etc...

Andre karaktergruppe (820 i eksempelet) - hvilken delekategori & hva det er for noe:  Dette VIL ALLTID stemme overens
Siden denne delen av delenummeret forteller hvilken del det er snakk om, er dette et bra kontrollpunkt for om vi i det hele tatt prater om samme del
et typisk eksempel på dette er abs-sentral hvor vår del har 7H0 614 111 E, og kunden er forvirra for han har noe helt annet - 7H0 907 379 E = han har lest av feil nummer på delen.
614 er abs-sentralen, mens 907 er styreboksen som sitter integrert på abs-sentralen.
På mange deler finner man flere forskjellige numre slik som i det eksempelet. Så skal vi finne rett del til bilen din, må vi først synkronisere at dette stemmer overens.
Første tallet angir hvilken delekategori den tilhører:
1= motor & clutch,  2= tank, eksos & varmeanlegg,  3= gear,  4= forstilling & styring,  5= bakstilling,  6= hjul & brems,  7= spaker & pedaler,  8= karosseri,  9= elektrisk,  0= tilbehør.
De to andre tallene er hvilken del dette er i denne kategorien. Som i eksempelet: delen tilhører bremsesystemet (6) & er en abs-sentral (14)

Tredje karaktergruppe (043 i eksempelet) - selve nummeret på delen:  Dette MÅ ALLTID stemme overens
Dette er det veldig veldig viktig at stemmer overens - enkelt & greit...
Tilbake til abs-sentral eksempelet: Dette var 111 sentralen til denne modellen, men samme modell kan ha flere forskjellige bremsesystemer utgitt
så f.eks 7H0 614 111 E og 7H0 614 117 E er altså to helt forskjellige deler

Modifikasjonsindikator (D i eksempelet):  Dette MÅ ALLTID stemme overens
Her gjøres kanskje de fleste feil når folk skal finne del til bilen sin
"Jo, da var samme nummer, annet en siste bokstav" - hvorpå vi må svare tilbake: "så altså så var det IKKE samme nummer da"
Systemet funker på følgende måte. Første gang de lager en del så har den
ingen bokstav til slutt, altså førsteversjon av delen.
Så forandrer de på litt på den, da er det andre versjon og delenummer slutter nå på
A. Neste gang de modifiserer videre på delen blir det B, og så videre nedover i alfabetet

Det er det enkle logiske med modifikasjonsindikatoren, men så kommer det litt forvirrende: forskjellene KAN være så ubetydelige at du kan bruke flere modifikasjoner på bilen din.
MEN det er KUN merkeforhandler/merkeverksted som sitter på original software over hvilke som går om hverandre, de er det eneste som sitter på ALT av fabrikkdata
Hør med de hvis du ikke finner match, så vil de kanskje fortelle deg at du kan ha enten E, F eller G modifikasjon av den spesifikke delen du trenger (utvide søket ditt)


 

 

delside fra
WWW.BRUKTDELER.COM

nettstedet for brukte bildeler